Skip links
Werk timmerman - demt-flex

Wat voor werk doet een timmerman precies?

Bij demt-flex werken vakmannen in de bouw en techniek in allerlei vakgebieden. Zo zijn ze ook aan het werk als timmerman. Wil jij weten wat dit werk inhoudt? Je leest het in deze blog.

Wat houdt het werk als timmerman in?

Timmermannen zijn onmisbare vakmensen in de bouw. Ze zijn verantwoordelijk voor het construeren, repareren en monteren van bouwwerken. Het gaat dan vaak om constructies van hout. Voorbeelden zijn bouwwerken voor het dak, de wanden, deuren en kozijnen. Als timmerman werk je ook samen met andere vakmannen zoals tekenaars, metselaars en schilders.

Het werk van timmermannen is ontzettend afwisselend. Het takenpakket van een timmerman is breed: de basis is met de handen bezig zijn, met verschillende materialen en gereedschap. Wat het werk precies inhoudt, hangt af van het soort project waar je op geplaatst wordt. Voorbeelden van werkzaamheden zijn:

  • Het bestuderen van tekeningen
  • Het monteren van bouwwerken
  • Het controleren van constructies
  • Verschillende werkzaamheden voor onderhoud

Neem bijvoorbeeld een kijkje tussen deze vacatures van demt-flex: Timmerman en Allround timmerman

Net als voor vele andere vakmensen in de bouw en techniek geldt, zijn goede timmermannen moeilijk te vinden: ze zijn erg schaars. Daarmee is er dus vraag genoeg naar personeel in dit vakgebied. Dat maakt het salaris dat samengaat met het werk als timmerman vaak mooi.

Er zijn verschillende soorten timmermannen. Zo heb je allround vakmannen die allerlei klussen oppakken, en gespecialiseerde timmermannen. Specialisaties zijn bijvoorbeeld in onderhoud, in de werkplaats en in beton. Een onderhoudstimmerman onderhoudt woningen. Werkzaamheden zijn bijvoorbeeld houtrot repareren en keukenblokken vernieuwen. Een werkplaatstimmerman werkt in een timmerfabriek. Hier stel je verschillende houten constructies samen zoals ramen, deuren en kozijnen voor onder andere huizen, scholen en kantoren. Hierdoor gebruik je ook vaak machines in je werkzaamheden. Ten slotte maakt een betontimmerman mallen van metaal of hout waar beton in wordt gegoten. Dit gebeurt bijvoorbeeld voor funderingen, vloeren en andere constructies.

Het verschil tussen loondienst en zzp

Je kunt als timmerman in loondienst aan de slag of als zzp’er. Je kunt in dienst bij een bouw- en aannemersbedrijf of bij gespecialiseerde timmerbedrijven. Je valt dan onder de cao voor bouw en infra. Verschillen tussen werken in loondienst en als zzp’er gaan bijvoorbeeld over het loon, vakantiedagen en pensioen. Als zzp’er bouw je bijvoorbeeld geen pensioen op. Verder zijn de opdrachten als zzp’er vaker eenmalig of tijdelijk en kom je bij allerlei bedrijven over de vloer, terwijl je in loondienst werkt vanuit hetzelfde bedrijf.

Je kunt ook via een uitzendbureau aan het werk als timmerman. Bekijk snel de vacatures en het werkaanbod van demt-flex.

Welke vereisten zijn er voor het werk als timmerman?

Wat de eisen zijn voor een baan als timmerman verschilt per vacature of opdracht. Een paar algemene zaken zie je wel vaker terug, zoals (ruime) ervaring in het timmervak en fysiek zwaar werk kunnen doen. Zaken als een opleiding als timmerman en een rijbewijs zijn dikwijls een pré. Je leest in elke vacature precies welke kennis en vaardigheden je nodig hebt voor een bepaalde baan.

De opleiding tot timmerman volg je op het mbo. Een niveau 2 opleiding duurt twee jaar. Je kunt verder leren op niveau 3 of op het hbo.

Het werk als timmerman bij demt-flex

Wil jij aan het werk als timmerman? Wij hebben verschillende vacatures openstaan, zowel openstaande banen als opdrachten. Werken als timmerman via demt-flex biedt je verschillende voordelen. Zo kun je rekenen op afwisselend en leuk werk in een prettige werkomgeving. Verder zorgen we voor tijdige betalingen en goede tarieven, en werk je vaak in kleine teams met direct contact met opdrachtgevers.

Ik zoek werk als timmerman.

ONZE VACATURE
Ons werkaanbod

Vacatures

Alle vacatures

Werkaanbod
ZZP

Werkaanbod ZZP
Chat openen
Welkom bij demt-flex 👋 Ben jij of zoek jij een échte aanpakker(s)? Stuur ons gerust een berichtje via WhatsApp en we helpen je zo snel mogelijk verder ✅.