Skip links

Einde ZZP tijdperk in zicht?

Op 20 februari 2020 hebben we deze kennissessie gehouden, 7 weken geleden dus en het lijkt nu al wel 2 jaar.
Niet wetende in welke crisis we terecht zouden gaan komen is de eerste besmetting een week later in Nederland op 27 februari gemeld. Het Zzp ondernemerschap naar loondienst stond deze avond centraal, dit naar aanleiding van de adviezen van commissie Borstlap. De verkondigden adviezen voor mogelijke wetsveranderingen zijn veelal belemmerend voor een grote groep zzp-ers.
Tijdens deze sessie hebben wij inzicht gegeven wat het betekent om in loondienst te gaan vanuit het zzp schap. Enkele risico’s voor de zzp-ers kwamen aanbod zoals de stikstof en Pfas problematiek die mogelijk invloed hebben op de continuïteit van werk en dus direct op het inkomen van zzp-ers. Tevens is er vaak geen vangnet bij ziekte en of uitkeringen bij werkloosheid. Nu raakt het de zzp-ers erg hard in deze ongekende crisis.

Wat wij nu doen is zzp’ers helpen waar we kunnen en ze op de juiste informatiebronnen wijzen met betrekking tot aanvragen van tegemoetkomingen, een luisterend oor te bieden en ze te helpen over deze hobbel te kijken naar de toekomst. Als wij over deze hobbel kijken zien we een mooie toekomst in de bouw met zzp-ers of mensen in loondienst. Na deze crisis gaan we deze kennissessies weer houden in Tilburg en Rotterdam.

Voor nu wens ik iedereen veiligheid, gezondheid en veel geluk toe.

Michael Meeuwsen

Directeur Demt-flex

Vacatures

Alle vacatures

Werkaanbod
ZZP

Werkaanbod ZZP
Chat openen
Welkom bij demt-flex 👋 Ben jij of zoek jij een échte aanpakker(s)? Stuur ons gerust een berichtje via WhatsApp en we helpen je zo snel mogelijk verder ✅.