Skip links

Demt-flex neemt deel aan Ride To Return 2017

Begin februari is het startsein gegeven voor Ride to Return 2017. Ride to Return is een initiatief van ToReachIt, een professionele stichting met een gemengd gezelschap van ervaringsdeskundigen en professionals die nazorg bieden na detentie of klinische opname. Ride to Return koppelt 9 jonge mannen met een verslavings- of detentieachtergrond aan 9 ondernemers. Samen leggen zij de weg af naar een nieuwe fase in hun leven én de gezamenlijke eindtocht van 120 kilometer door de Limburgse heuvels. Ride to Return wil mensen, die anders minder snel met elkaar in contact waren gekomen, verbinden. Ook hopen de organisatoren dat op deze manier deelnemers eerder aan een baan komen omdat de mens belangrijker wordt dan het CV. Michael Meeuwsen is een van de ondernemers die gekoppeld gaat worden aan een deelnemer.

Michael heeft een weloverwogen reden om mee te doen aan Ride to Return: “Het concept om je zowel sportief als persoonlijk, vanuit mijn functie als ondernemer, in te zetten voor de deelnemers, spreekt mij erg aan. Wij werken ons collectief, en letterlijk, in het zweet en verleggen onze eigen grenzen. Wij helpen de deelnemers om dit ook te doen en dit geeft het team, en mij zeker, veel energie, toewijding en voldoening.”

De kernwaarden van DEMT-flex, vertrouwen en kwaliteit, komen ook terug in het programma van Ride to Return. Michael legt uit: “Iedereen is welkom bij DEMT-flex als je onze kernwaarden uitdraagt. Respect voor andermans model van de wereld is hierin van fundamenteel belang. De deelnemers die meedoen, zullen zich in een traject van vijf maanden waar in deze waarden centraal staan, bewijzen.”

Ride to Return kan ook gezien worden als een geven van een tweede kans. Ook deze gedachte staat Michael aan. “Een woord als mislukken bestaat niet. Feedback is erg belangrijk. De deelnemers leren hoe zij, met kennis van eerdere gebeurtenissen, de volgende keer wel het gewenste resultaat kunnen behalen.” Michael geeft aan dat ook levensfases een belangrijk onderdeel uitmaken van bepaalde keuzes. “Iedereen kan in een andere levensfase terecht komen waarin andere zaken belangrijker worden en er een ander gedrag ontstaat.”

Het sporten staat centraal bij Ride to Return. Michael gaat zich, samen met de deelnemer die aan hem gekoppeld is, ook lichamelijk inspannen om zich voor te bereiden op een tocht van 120 kilometer door de Limburgse heuvels. Hoe is het gesteld met de conditie van Michael? “Zelf sport ik al regelmatig en heb een uitstekende conditie. Ik leef gezond, rook niet en met de juiste voorbereiding ben ik in staat om de uitdaging aan te gaan én te volbrengen. Ik ga ervoor!”

Namens team DEMT-flex wensen wij Michael veel succes!

Hieronder een paar foto’s van de eerste bijeenkomst.

 

Vacatures

Alle vacatures

Werkaanbod
ZZP

Werkaanbod ZZP
Chat openen
Welkom bij demt-flex 👋 Ben jij of zoek jij een échte aanpakker(s)? Stuur ons gerust een berichtje via WhatsApp en we helpen je zo snel mogelijk verder ✅.