Skip links
Het werk als schilder - demt-flex-min

Wat houdt het werk als schilder in?

Muren die een nieuw likje verf nodig hebben, kozijnen die voor- en afgelakt moeten worden of het spuiten van laklagen: een schilder voert allerlei werkzaamheden uit. Demt-flex legt uit wat het werk als schilder precies inhoudt.

Wat is het werk als schilder?

Het werk als schilder is veel meer dan alleen met de kwast in de hand muren een andere kleur geven. Als schilder voorzie je allerlei materialen van verf, denk aan kunststof, beton, houtwerk en metaal. Zowel voor onderhoud als voor nieuwbouw kun jij ingeschakeld worden. Jij droomt over verschillende verfsoorten en noemt ze probleemloos op. Je voert je werkzaamheden zowel binnen als buiten uit. Naast het schilderen zorg jij voor de voorbereiding en de afwerking van de klus. Daarnaast houd je je bezig met andere taken als het beheren van de werkvoorraad, zodat alles klaarligt als je aan de slag gaat. Overleg met andere specialisten zoals opzichters en aannemers hoort eveneens bij de baan. Dat maakt het werk gelijk ontzettend afwisselend. Bovendien werk je als schilder op allerlei verschillende projecten, voor diverse opdrachtgevers en organisaties op locatie.

Voorbeelden van werkzaamheden als schilder zijn:

  • Voorbehandeling van ondergronden
  • Schilderwerk bij bijvoorbeeld nieuwbouw
  • Bestaand schilderwerk bijhouden
  • Meubels of deuren schilderen

Neem bijvoorbeeld een kijkje tussen deze vacatures van demt-flex, zoals vacatures voor schilder en zzp schilder.

Je kunt je als schilder specialiseren in allerlei zaken. Zo heb je schilders speciaal voor nieuwbouw, onderhoud en constructie. Als nieuwbouw schilder kennen de schilderwerkzaamheden in nieuwbouw geen geheimen voor jou: jij pakt de kale wanden met beide handen aan. Als onderhoudsschilder zorg jij dat een gebouw er weer als nieuw uitziet, door bijvoorbeeld te kitten of deuren en kozijnen te schuren en lakken. Een schilder die zich focust op constructie gaat bijvoorbeeld aan de slag met stalen constructies in fabrieken, tunnels en bruggen.

Verder kun je aan de slag als allround schilder: je hebt dan kennis over allerlei soorten verf en werkzaamheden binnen de schilderswereld. Naast bovenstaande specialisaties kun je je richten op onder andere coatings of bepaalde technieken van schilderen zoals spuitwerk.

De vraag naar echte vakmannen is enorm. Je baankansen als schilder zijn dan ook ruim.

Het verschil tussen loondienst en zzp

Schilders werken vast in loondienst of zijn zelfstandig als zzp’er aan de slag. Elke werkwijze heeft andere voordelen. Zo heb je als zzp’er vaak meer vrijheid, maar ervaar je in loondienst andere pluspunten zoals zekerheid omtrent je salaris. Deze liggen vast in de cao voor schilders.

 Je kunt ook via een uitzendbureau aan het werk als schilder. Bekijk snel de vacatures en het werkaanbod van demt-flex.

Welke vereisten zijn er voor het werk als schilder?

In het schildersvak is praktijkervaring erg belangrijk. Er is een mbo-opleiding tot schilder waar je de kneepjes van het vak leert. Welke vaardigheden zijn bij het werk als schilder belangrijk? Wanneer je met een kwast aan de slag gaat, moet je precies te werk gaan. Je wilt immers dat het resultaat mooi is. Verder is hoogtevrees geen handige eigenschap, aangezien je vaak in de hoogte aan de slag bent. Ook moet je tegen allerlei weersomstandigheden kunnen aangezien je vaak buiten werkt. Bij het schilderen houd je dikwijls lang dezelfde positie aan, waardoor het beroep lichamelijk zwaar kan zijn. Een mogelijkheid om door te groeien bij het werk als schilder is bijvoorbeeld naar projectleider.

Het werk als schilder bij demt-flex

Als schilder bij demt-flex ervaar jij allerlei voordelen. Zo krijg je een afwisselende, zelfstandige functie op diverse projecten, werk je altijd op een passend project, werk je tegen goede tarieven en ontvang je tijdige betalingen. Zoek je een vaste vacature als schilder? Bingo! Of wil je juist als zzp’er aan de slag? Ook bingo! Neem snel een kijkje tussen onze vacatures of ons werkaanbod.

Ik zoek werk als schilder.

ONZE VACATURE
Ons werkaanbod

Vacatures

Alle vacatures

Werkaanbod
ZZP

Werkaanbod ZZP
Chat openen
Welkom bij demt-flex 👋 Ben jij of zoek jij een échte aanpakker(s)? Stuur ons gerust een berichtje via WhatsApp en we helpen je zo snel mogelijk verder ✅.