Skip links
Werken in de techniek- demt-flex

Werken in de techniek: deze 6 dingen moet je weten

Je werkt graag met je handen, van knutselen aan elektronica gaat jouw hart sneller kloppen en techniek is zowat jouw tweede naam. Kortom: werken in de techniek past perfect bij jou. Demt-flex zet op een rij wat je moet weten bij het werk in deze sector.

1. Er is veel werk

Onze maatschappij draait op techniek: van apparaten tot machines tot vervoersmiddelen. Techniek is overal te vinden. Net als bij veel andere sectoren staan opdrachtgevers te springen om personeel in deze sector. Er is een groot tekort aan personeel in de techniek. Van elektromonteurs tot loodgieters tot lassers: de vraag naar technische vakspecialisten is enorm.

Weet je niet goed wat bij jou past binnen deze sector? Demt-flex helpt je verder! Neem contact op en we onderzoeken welke baan perfect bij jouw kennis en vaardigheden aansluit.

 2. Je krijgt een mooi salaris

Wanneer er schaarste is, betekent dat vaak een hoger loon. Bedrijven willen personeel namelijk wat graag binnenhalen. Daarom kun je in deze sector een mooi salaris verwachten, zowel in loondienst als wanneer je als zzp’er aan de slag gaat.

3. Je leert veel in de praktijk

De techniek is bij uitstek een van de branches waar je leert in de praktijk. Je gaat (na of tijdens je opleiding) aan de slag en leert van ervaren collega’s om je heen. Door het tekort in de sector investeren bedrijven graag in jou en je carrière. Daarom heb je vaak veel mogelijkheden en kansen om verder te leren en door te groeien.

Bovendien verandert de techniek continu: er komen steeds nieuwe innovaties en ontwikkelingen bij. Zo blijft het werk altijd interessant en uitdagend.

4. Je hebt ontzettend veel keuze in banen

We noemden eerder al een paar voorbeelden: elektromonteur, loodgieter, lasser. Maar als het om werken in de techniek aankomt, kunnen we nog wel even doorgaan met het opnoemen van beroepen. Werkvoorbereider, pijpfitters, installatiemonteurs, servicemonteur, onderhoudsmonteur, en ga zo maar door. De keuze is dus reuze als je werkt in deze branche of besluit te gaan werken in de techniek.

 5. Het plezier in je werk

In de techniek krijg je te maken met toffe opdrachten en opdrachtgevers, samen met een team aan gezellige collega’s. Je deelt allemaal dezelfde passie om een mooi eindresultaat neer te zetten, en dat zorgt ervoor dat je je werk met plezier doet. Je maakt alleen of samen met collega’s klanten of opdrachtgevers blij met jouw werkzaamheden. Zo ga je met een voldaan gevoel naar huis aan het einde van je dag.

Bij demt-flex staat plezier voorop: we zorgen voor gezelligheid en plezier in je werk, samen met je collega’s. Zo ben je bijvoorbeeld welkom op ons demt-event ieder kwartaal: een goede borrel met gezellige gesprekken.

6. Het werken in de techniek kan fysiek zwaar werk zijn

Het werken in de buitenlucht, zware materialen tillen of zware machines bedienen: taken die bij het werken in de techniek niet gek zijn. Anders dan bij een kantoorbaan ben je de hele dag volop in beweging. In de cao voor deze branche wordt ook rekening gehouden met het zware werk. Mensen met een zwaarder beroep mogen zo bijvoorbeeld eerder met pensioen.

7. Als zzp’er of vast in dienst? Het kan beide!

Wil jij in loondienst werken in de techniek? Geen probleem. Als zzp’er aan de slag in deze branche? Kan ook! Er zijn zowel vacatures voor vast dienstverband beschikbaar als werkaanbod voor zzp’ers bij het werken in de techniek. Demt-flex biedt ze beide aan.

Het werken in de techniek bij demt-flex

Ben jij op zoek naar iets nieuws in deze branche? Of stap jij over vanuit een andere sector? Bekijk alle openstaande vacatures voor een baan in de techniek via de website van demt-flex. Voorbeelden zijn vacatures als lasser of loodgieter.

Zoek jij werk in de techniek?

Bekijk onze vacatures en opdrachten voor zzp’ers.

Vacatures

Alle vacatures

Werkaanbod
ZZP

Werkaanbod ZZP
Chat openen
Welkom bij demt-flex 👋 Ben jij of zoek jij een échte aanpakker(s)? Stuur ons gerust een berichtje via WhatsApp en we helpen je zo snel mogelijk verder ✅.