Skip links
Aan de slag met elektra - baan in techniek - demt-flex

Een baan in de techniek? 9x waarom

De techniek is een sector met ontzettend veel vraag naar vakmensen. Waarom jij erover na wilt denken de techniek in te duiken? Demt-flex vertelt waarom een baan in de techniek zo tof is.

Een baan in de techniek: dit is waarom je dat wilt!

• Het is erg divers

De techniek bestaat uit allerlei beroepen. Welke kant je ook op wilt, de techniek heeft een baan voor je. Van elektromonteur tot werkvoorbereider tot lasser. En van bezig zijn met elektra tot machines bedienen en ander materiaal vormen; in de techniek is de keuze in banen ontzettend divers. Zolang je maar van aanpakken houdt, je goed kunt werken met je handen en je je goed kunt concentreren. Met een baan in de techniek is er altijd wel iets dat bij jou enthousiasme, kennis en vaardigheden aansluit.

Vaak zijn er ook veel mogelijkheden om door te groeien. Je salaris groeit daarin uiteraard mee.

Naast de verscheidenheid in soorten banen, heb je ook genoeg diversiteit in je dagelijkse werk. Elke werkdag is anders. Je werkt op de bouwplaats, bij een bedrijf op locatie of bij klanten thuis.

• Je krijgt een goed salaris

Veel vraag en weinig aanbod staat gelijk aan een hoge prijs. Oftewel, veel vraag naar vakmensen, in combinatie met weinig aanbod, betekent vaak een fijn bijpassend salaris.

• Het is een essentieel beroep

Waar zouden we zijn zonder technologie? De hele maatschappij draait erop. Jij kunt daar met jouw beroep aan bijdragen.

• De techniek is de toekomst

Als er één branche is die nooit stil staat, is dat de technologie. Je krijgt te maken met de nieuwste ontwikkelingen en innovaties. De sector is altijd in ontwikkeling, en jij daarmee met jouw beroep ook.

• Je kunt werken en leren combineren

Wil je graag in de techniek aan de slag, maar wil je niet fulltime weer de schoolbanken in? Bij een beroep in de techniek is het vaak mogelijk een opleiding te volgen met daarbij gelijk de combinatie van praktijk en theorie. Zo verdien je al gelijk salaris. En bovendien leer je immers veel door het gewoon met je eigen handen te doen, zeker in een praktisch beroep als in de techniek.

Zoals we al eerder aangaven: de techniek is volop in beweging, dus uitgeleerd raak je eigenlijk nooit.

• Je hebt veel baanzekerheid

Veel technische beroepen hebben grote tekorten. Wanneer jij ervaring (en een diploma) hebt, staan bedrijven om je te springen. Als je eenmaal de juiste papieren hebt, heb je daarom vaak gegarandeerd een baan. En soms is dat papiertje niet eens nodig, en kun je werken en leren tegelijk.

• Je ziet direct resultaat

Je gaat met jouw taak aan de slag, waarna je gelijk resultaat ziet van je werk. Een reparatie, installatie of iets anders: je ziet meteen de meerwaarde van je werkzaamheden.

• Je kunt kiezen voor zzp of loondienst

Of je nu in loondienst aan de slag wilt of als zzp’er: in de techniek kan het allebei. Kies voor de zekerheid van een baan in loondienst, of ontdek de vrijheden van het werk als zzp’er.

Bij demt-flex kan het allebei. Bekijk onze vacatures en het zzp werkaanbod in de techniek.

• Het is leuk samenwerken met collega’s

Ondanks dat je zelfstandig aan de slag gaat, heb je veel contact met anderen tijdens je baan in de techniek. Zo kun je gezamenlijk een groot project met succes afronden. En daar dan op de borrel volop over napraten.

Werken in de techniek via demt-flex

Ben jij op zoek naar een baan in de techniek? Bij demt-flex kun je zowel als zzp’er als vast in loondienst aan de slag. Ontdek onze vacatures of het werkaanbod voor een baan in de techniek en solliciteer direct.

Ik wil een baan in de techniek!

Bekijk de technische vacatures en het werkaanbod van demt-flex.

Vacatures

Alle vacatures

Werkaanbod
ZZP

Werkaanbod ZZP
Chat openen
Welkom bij demt-flex 👋 Ben jij of zoek jij een échte aanpakker(s)? Stuur ons gerust een berichtje via WhatsApp en we helpen je zo snel mogelijk verder ✅.